A fashion, beauty and lifestyle blog

26.3.21

Review Jouwbox Ekoplaza 2021

Met name tijdens de lockdown is het extra belangrijk om goed te letten op wat je eet en tegelijkertijd om jezelf even lekker te verwennen. Gezonde en biologische producten mogen daarom niet ontbreken aha! Ekoplaza en Jouwbox zijn een samenwerking aangegaan om een super gezonde en toffe box vol met fijne producten samen te stellen. In de box zitten onder andere huidverzorgingsproducten, supplementen en natuurlijk lekkere snacks. Ben je benieuwd? Wacht dan niet langer en lees gauw verder! 😉

Deze Jouwbox heeft 17 producten met productkaart waar je een kijkje kan nemen met info over elk product en de herkomst. De winkelwaarde is €140 en met een abonnement wat je maandelijks op kan zeggen betaal je €39,95 en zonder abonnement betaal je €49,95. Als je nagaat dat vaak een potje B12 al gauw over de €20 is dan heb je met deze box echt waar voor je geld. Ralph Moorman kiest zorgvuldig natuurlijke en verantwoorde producten met ingrediënten die je hormoonbalans in balans houdt. Het zijn dus producten die zowel van binnen en buiten echt iets kunnen betekenen voor je! 
Orthica B12-1000 SR 90 Tabletten 
Het slikken van extra supplementen kan nooit kwaad. Zeker in deze tijd met covid is het extra belangrijk om naar je lichaam te luisteren en dingen aan te vullen indien nodig. B12 is erg fijn als je geen vlees eet. Zo krijg je toch de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen en krijg je extra energie! 

Saffran LCS 60 Capsules 
Naast de B12 mag natuurlijk dit supplement ook niet ontbreken! Deze pilletjes zijn makkelijk door te slikken en werken bij aan een goede gemoedstoestand. En tja, in tijden van corona kan iedereen wel zo'n pilletje gebruiken. 

Freakly Juice Organic Ginger Shot
Misschien wist je het al maar gember is gewoon hartstikke gezond. Vaak doe ik wat gember in de thee in de ochtend en avond omdat dit ontstekingsremmend werkt en in tijden van covid is een extra gezonde levensstijl nog belangrijker. Ik was echt nieuwsgierig want ik heb nog nooit een ginger shot geproefd. Het was echt lekker en ik houd wel van een scherpe smaak! Zeker een aanrader dus! Ook handig voor onderweg om mee te nemen als gezond tussendoortje. 

Biologische Extra Vierge Olijfolie Gkaza 40ml
Olijfolie is een product wat echt onmisbaar is uit de keuken. Je gebruikt het bijna bij iedere maaltijd! De olijfbomen van deze olijfolie groeien ook echt op Kreta en alles gebeurd op een milieuvriendelijke manier. Zo krijgen de bomen water door natuurlijke neerslag en zijn er vrij grazen schapen en geiten die de bomen bemesten. De olijfolie is erg lekker om een broodje in te dippen, te gebruiken bij de pasta of andere maaltijden. Het is bovendien biologisch en koudgeperst en schattig dat het in zo'n klein flesje zit. 
Chi Natural Life Aloe Vera Cooling Gel
Deze cooling gel is super handig en echt een must wanneer je last hebt van spierpijn na het sporten of je misschien gewoon last hebt van je gewrichten en je wel een verkoelende gel kan gebruiken. Ik vond het heel fijn om te gebruiken en het helpt echt meteen. Ik heb hem uitgeprobeerd nadat ik een balletles voor het eerst sinds tijden thuis heb gevolgd aha! En dan is spierpijn niet zo'n pretje.. De gel is ook te gebruiken als een soort aftersun, na het ontharen en na insectenbeten. 

Shampoobar Granaatappel Botanique 
Ik ben echt fan van shampoobars! De obsessie is begonnen omdat in de vorige editie van Jouwbox ook een shampoobar zat en ik het sindsdien echt veel ben gaan gebruiken. Deze shampoo is zoet en fruitig en is geschikt voor droog en beschadigd haar. Als je haar een boost nodig heeft tijdens de lockdown, dan is dit een goede shampoo om mee te beginnen. De shampoo is zonder plastic en gemaakt van 100& natuurlijke ingrediënten. Ze zeggen dat een bar gelijk staat aan drie flessen shampoo en dat is zeker het geval. Met mijn vorige bar heb ik weken gedaan. 

Handzeep Bee Honest Cosmetics 250ml
Ik ben de laatste tijd steeds meer gaan opletten wat er niet alleen in mijn voeding qua ingrediënten en stoffen inzitten, maar ook naar shampoo, cosmetica etc. Deze zeep ruikt erg lekker naar honing. De honing is bijvriendelijk, ambachtelijk en bovendien helpt het merk ook andere bedrijven en instanties die ervoor zorgen dat het milieu voor de bijen bijvriendelijker wordt en blijft. Het pompje vind ik best handig, want ik gebruik vaak te veel van een product. Met 1 keer pompen heb je eigenlijk al genoeg en kan je een tijdje doen met de fles. 
Dr. Martins IJskoffie Coconut Cappuccino 235ml
Het leuke aan deze box is dat er zowel lekker thee als koffie inzit. Deze koffie is suikervrij, vegan en op de verpakking staat een FSC keurmerk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat dat het bitter zou smaken en het niet helemaal mijn ding zou zijn. Maar ik vond het juist erg lekker! Ik had de koffie nog even een tijdje in de koelkast bewaard waardoor het extra koud was. Als je van kokossmaak houdt en je niet een echte koffieliefhebber bent en iets anders wil uitproberen, dan is dit vast iets voor jou. 

Protein Bar Chocolate 50gram Innerme
Ik had nog nooit een chocolade protein bar geproeft dus ik was zeker nieuwsgierig naar hoe dit zou smaken. Er zitten veel belangrijke aminozuren en vezels in, dus het is zeker gezond en het vult ook behoorlijk. Je moet in het begin wel even wennen aan de smaak, want het is niet een reep chocola uit de supermarkt wat super zoet smaakt. Maar het vult heel erg en ik vond het lekker en handig als tussendoortje tijdens het sporten. 

Pure Arctische Visolie 60 capsules 
Omega 3 is iets wat je zeker niet mag missen, want het heeft namelijk heel positive bijwerkingen. De visolie heeft een MSC-keurmerk omdat de resten van de vis gebruikt worden voor de capsules en er geen vis gevangen hoeft te worden voor de productie ervan. Ook is de verpakking biologisch afbreekbaar! Super handig en zeker een must voor een gezonde levensstijl. 
Zaden Crackermix Your Organic Nature 500 gram 
Super leuk dat er ook een crackermix in de box zit waar je lekker mee aan de slag kunt gaan. Je kan je eigen crackers bakken en het is ook nog eens erg makkelijk en goed te doen met het recept op de achterkant. Dus ook al ben je geen bakfanaat, dan zal het toch zeker lukken!

Chocolat Stella 80% Pure Chocolade 100 gram
Pure chocolade is erg gezond! Ik vind het vooral lekker om de pure chocolade te laten smelten en er een chocolademelk van te maken. Het is een gezond en lekker tussendoortje bij de thee of koffie. 

Ekoplaza Arabica Snelfilter Koffie
Ik ben zelf helaas niet zo'n fan van koffie maar desondanks was deze erg lekker en ga ik misschien wel wat vaker thee en koffie afwisselen. Wat ik erg goed vind is dat de koffie zowel biologische als Fairtrade is, want hopelijk de norm gaat worden ergens in de nabije toekomst voor meer en meer producten. Je proeft echt de smaak van pure koffie en het is niet bitter. Erg lekker voor de koffieliefhebbers!

Salted Pecan 80% Loveshock 40 gram
Dit ook een handige tussendoortje. Door de combinatie van rauwe cacao, venkelolie en maca krijg je veel voedingsstoffen binnen terwijl je het niet door hebt! Voedingsstoffen zoals magnesium en ijzer zitten in de reep verstopt. Ik vond de reep in ieder geval erg lekker voor tijdens het sporten en wat ook nog eens een pluspunt is, is dat de verpakking zonder plastic gemaakt is en de cacao faire trade is. Win win. 

Weleda Amandel Douchecreme 200ml
Weleda is echt een heel fijn merk voor doucheproducten! En deze kon ook zeker niet in de Jouwbox ontbreken. Je kan jezelf lekker verwennen met deze verzachtende douche creme. Het ruikt ook nog eens erg lekker en je huid wordt er ook super zacht van en de ingrediënten zijn goed voor je hormoonbalans. Ook is de douche creme biologisch afbreekbaar wat een goede stap in de juiste richting is naar een plastic vrije samenleving. 

Dr. Hauschka Rozen Bad 30ml 
Dit merk is heeft superfijne etherische olie en bestaat uit een extract uit rozen en amandel en jojobaolie. Samen zorgt dit ervoor dat je huid gevoed wordt en er zacht en minder gevoelig uitziet. Het merk heeft alleen maar natuurlijke ingrediënten en deze lichaamsverzorging zal jouw helpen om een spa at home dagje een success te maken. Oja aha, geen zorgen als je geen bad hebt. Ik heb gewoon de olie toegevoegd in een voetenbad en dat was super relaxend. 

Cleo's Blossom Love Thee
Ik ben echt dol op thee! En wat het super leuk maakt, is dat deze thee van Nederlandse bodem is en ook nog eens helemaal duurzaam geproduceerd is. De thee heeft als ingrediënten jasmijn en vlierbloesem en ook nog lavendel: mijn favoriet! De thee is niet te sterk en lekker bij het ontbijt. In het pakje zitten 18 zakjes en vaak kan je een zakje ook meer dan 1 keertje gebruiken om zo te besparen en meer thee te drinken met minder!

Kortom, ik ben super blij verrast met de Jouwbox in samenwerking met Ekoplaza! Het leuke is, is dat de Jouwbox elk kwartaal weer een nieuwe samenwerking aankondigt wat weer een verrassing gaat zijn. Het leukste vind ik denk ik dat er een gevarieerd aanbod is qua producten en dat je op deze manier voordeliger nieuwe merken leert kennen die ook nog eens duurzaam en goed voor je hormoonbalans zijn. Met name mijn kijk op niet alleen voeding maar ook andere producten zoals lichaamsverzorging is veranderd met meer de focus op duurzaam voor het milieu en voor mijn lichaam aha! 

Als jij enthousiast bent geworden en een kijkje wil nemen op de website van JouwBox, klik dan hier. 

QUESTION TIME - HOE GEZOND IS JOUW LEEFTSTIJL? EN WAT VIND JE VAN DE JOUWBOX? 

SHARE:

No comments

Post a Comment

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig