A fashion, beauty and lifestyle blog

7.2.21

Waarom VPN op reis? Dit zijn de voordelen op een rijtje!

Waarom VPN op reis? Dit zijn de voordelen op een rijtje!

VPN is belangrijker dan je denkt tijdens het reizen. Zo kunnen bijvoorbeeld scammers, hackers of dieven heel eenvoudig toegang krijgen tot je gegevens op je laptop of mobiel als je verbonden bent met een openbaar netwerk. Dus zelfs als jij bij de McDonald's, een hotel of waar dan ook aan het genieten bent en door je Facebook scrolt via de openbare wifi loop je een risico. Gelukkig is hier een handige oplossing voor, namelijk: VPN! Lees gauw verder wat de voordelen zijn en hoe het precies in zijn werk gaat!

WAT IS VPN? 
Misschien heb je al best vaak van VPN gehoord en heb je een beetje een idee wat het precies inhoudt. VPN is de afkorting voor Virtual Private Network en maakt het mogelijk dat je een server kan kiezen op een plek ter wereld. En deze server is, in tegenstelling tot openbare netwerken, goed beveiligd en anoniem! 

Waarom VPN op reis? Dit zijn de voordelen op een rijtje!

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN VPN? 
  1. Als je verbinding maakt met een openbaar en gratis wifi netwerk dan kan dat best wel riskant zijn. Jouw data kunnen namelijk prooi worden van iemand die graag jouw gegevens overnemen en stelen. Maar geen zorgen gelukkig, want een VPN helpt jou, als je verbinding maakt met de wifi in jouw favoriete hotspot of restaurant in het buitenland, om toch te genieten en je wachtwoorden en gegevens veilig op te slaan. 
  2. Het leuke aan VPN vind ik dat je de mogelijkheid hebt om te doen alsof je op het internet surft vanuit een ander land. Je kan bijvoorbeeld de server van Frankrijk kiezen en dan is het alsof je in dat land bent. Cool toch?! Dit is met name handig als je op vakantie bent en je bijvoorbeeld gebruik wil blijven maken van je Netflix als je een paar dagen weg bent. Of als je naar China gaat of een ander land waar o.a. Facebook of Instagram niet beschikbaar zijn, kan je super eenvoudig via je VPN Nederland als thuislocatie invullen en gebruik maken van de apps op vakantie. 
  3. Een andere reden waarom VPN een must is als je op vakantie bent of gaat, is omdat je je vliegtickets goedkoper kan boeken. Vaak wat er gebeurd als je iets wil boeken is dat de site je ip-adres onthoudt en de tickets elke keer als je kijkt steeds duurder worden.. Door gebruik te maken van een VPN verbinding blijf je anoniem en kan je niet herkend worden, waardoor de ticketprijzen niet meer snel zullen worden verhoogd. 
WAAR VPN DOWNLOADEN? 
Het kan nog best lastig zijn om een goed VPN netwerk te kiezen wat bij jou past. Hieronder heb ik de top drie op een rijtje gezet zodat het wat overzichtelijker wordt. 
Waarom VPN op reis? Dit zijn de voordelen op een rijtje!
Express VPN: deze server scoort hoog op alle vlakken en is bekend als één van de betere servers! Deze server is iets duurder, maar je hebt dan wel veel servers verspreid wereldwijd, goede snelheden en fijne apps met handige besturingssystemen. Het nadeel is wel dat er geen free trial beschikbaar is. 

Private Internet Access (PIA): deze server is ook erg populair, mede door de hoge snelheid, keuze aan servers wereldwijd en doordat het ook erg betaalbaar is, wat fijn is als je student bent of een klein budget hebt. Voordelen zijn de ingebouwde adblocker en eigen dns server. De mindere punten zijn dat de interface beter had gekund en dat er geen hulp is om geografische blokkades te omzeilen. 

NordVPN: deze server is betrouwbaar en betaalbaar en heeft als voordeel dat het een ondersteuning biedt voor Netflix, Bittorrent en Tor. Ook heeft het een 30-dagen geld teruggarantie en is er een groot serversnetwerk over de hele wereld. Kleine minpuntjes zijn dat er soms wat instabielere servers tussen zitten en dat de app iets uitgebreider had gekund. 

Leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Ik hoop dat je nu een beter beeld en overzicht hebt wat VPN precies betekent en wat je er allemaal mee kunt, zowel thuis als op vakantie! 

QUESTION TIME - GEBRUIK JIJ AL VPN? 
SHARE:

No comments

Post a Comment

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig