A fashion, beauty and lifestyle blog

31.12.20

Bio-Oil Body Olie Review // Een Must Have!

Bio-Oil Body Olie Review
Ik denk dat je vast weleens van Bio-Oil gehoord hebt! Het is een bekend product wat erg goed helpt tegen bijvoorbeeld littekens, pigmentvlekken en huidstriemen. Ook is de olie erg goed te gebruiken als je last hebt van een droge huid (wat met name in de winter vaak gebeurd) of een verouderende huid. Dit product kan je eigenlijk voor super veel dingen gebruiken. Misschien ben je nu wel een beetje nieuwsgierig geworden.. Lees dan gauw verder voor een uitgebreide review van de Bio-Oil! 😉
Bio-Oil Body Olie Review
WELKE INGREDIËNTEN ZITTEN ER IN DE BIO-OIL? 
De Bio-Oil is gemaakt van paraffine olie! Hierdoor komt er een soort van dun laagje op je huid waar je de olie aanbrengt waardoor het vocht je poriën niet meer uit kan en dat zorgt er weer voor dat de andere ingrediënten in de olie beter werken. De andere ingrediënten zijn:
  • Zonnebloemolie; hierdoor voelt je huid lekker zacht aan en bovendien heeft het ook nog een voedende werking
  • Kamille extract; dit is een antioxidant en heeft ook een voedende werking 
  • Vitamine A; is ook een antioxidant en helpt met name op littekens en andere oneffenheden op je huid minder zichtbaar te maken en je huid egaal te maken 
  • Vitamine E; een antioxidant en werkt beschermend 
  • Soja olie; een antioxidant en maakt je voedt je huid en maakt het zacht 
  • Calendula extract; werkt ontstekingsremmend 
WAT VIND IK ERVAN? 
De olie voelt heel fijn aan op mijn huid. Ik was in het begin een beetje bang dat mijn huid misschien niet goed zou reageren op de olie omdat er ook wat parfum in zit en de olie gebaseerd is op mineralen. Maar dit was helemaal niet zo. Je kan de olie een beetje vergelijken met droge olie! Van nature heb ik best wel last van een vette huid en daarom is het super dat de olie snel intrekt en geen extra vettig laagje op mijn huid blijft liggen. De Bio-Oil ruikt ook lekker, beetje kruidachtig en niet te sterk en gewoon zacht. Dat is ook iets waar ik erg blij verrast over ben, want een te sterke geur is gauw te sterk, met name als je de olie op wil doen voordat je gaat slapen. 
Bio-Oil Body Olie Review
Ik smeer nu bijna dagelijks de crème op een paar littekens op mijn lichaam en op de wat drogere plekken die wel wat extra's kunnen gebruiken. Ook smeer ik het op mijn bovenbenen waar ik best wel last heb van striae. Ik merk al een verschil dat de huid er beter uitziet en ook stukken zachter! Natuurlijk moet je het een tijdje gebruiken om echt goed de verbeteringen te zien, dus als je de olie koopt moet je wel blijven voorhouden haha! De aanhouder wint! Ik had al zoveel gehoord over deze olie dat ik blij ben het nu ook geprobeerd te hebben. Zeker een aanrader! Oja wat ook goed is is dat het flesje niet van glas is. Vaak wil je dit soort producten toch in de badkamer neerzetten en dan is plastic een life saver. 

Verder is de prijs ook goed in verhouding met het product. Je kan de bio-oil verkrijgen voor €12,15/60ml. Je kan volgens mijn kiezen uit 3 verschillende formaten. Vaak is de grootse maat naar verhouding het goedkoopste. Als je het leuk vindt om meer over de achtergrond van de olie te weten te komen dan zijn er klinische studies online via de website van Bio-Oil. 

QUESTION TIME - HEB JIJ WELEENS DE BIO-OIL GEPROBEERD? 
SHARE:

No comments

Post a Comment

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig