A fashion, beauty and lifestyle blog

11.1.21

Verhuizen Naar Engeland? // Emigreren Zonder Zorgen


Engeland, het land van de lekkere thee, Paddington, gastvrijheid en mooie natuur! Engeland staat al een tijdje hoog op het lijstje van landen om naartoe te verhuizen en te gaan werken als expat, of om als student een tijdje te gaan studeren. De baankansen en studiemogelijkheden in het noorden van Europa zijn net wat gunstiger en er liggen daarom veel nieuwe mogelijkheden te wachten! Het kan nog best lastig zijn met alles wat je moet regelen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Sta jij op het punt te verhuizen naar Engeland? Hieronder heb ik de belangrijkste dingen op een rijtje gezet zodat je je geen zorgen hoeft te maken en zorgeloos op reis kan gaan. Lees gauw verder!

Londen is een van mijn favoriete steden. Ik denk als ik als expat zou willen werken dat ik dan Londen zou kiezen. Toen ik de stad een aantal jaar geleden bezocht met mijn familie was de sfeer erg fijn en vriendelijk en het trok me echt aan. Niet alleen om de thee natuurlijk aha! Paddington is echt een leuke buurt vlakbij London, met mooie wijken en een wat rustigere omgeving in vergelijking met de drukke binnenstad. 

Heb jij plannen om te gaan emigreren naar Engeland dan is Emigreren uit Nederland een handig platform voor iedereen die naar het buitenland wil verhuizen. Je kunt hier o.a. informatie vinden voor veel bestemmingen, zoals Frankrijk, Spanje, Engeland en zelfs verre landen zoals Australië. Daarnaast is het leuk en super handig dat er naast de informatie op de website ook vaak blog updates beschikbaar zijn die jou informeren over recente trends en nieuws wat jij zeker niet moet missen! Ook als je al het een en ander geregeld hebt, behalve de verhuizing zelf kan je op het platform terecht voor wat extra informatie over verhuizingen en kun je eenvoudig een offerte aanvragen. 

BELANGRIJKE TIPS VOORDAT JE OP REIS GAAT 

  1. National Insurence Number. De meeste regeldingetjes zijn saai helaas, maar het moet gebeuren. Als je naar Engeland verhuist dan moet je een national insurence number aanvragen. Dit is een must, want wanneer je als expat in Engeland wil werken en wonen moet je dit nummer aan kunnen tonen. Maar ook als je student bent en je een studielening wil aanvragen, stemrecht wil hebben of een bankrekening wil openen dan kan dit niet zonder het NI nummer. 
  2. Verblijfsvergunning. Het is ook goed om je te realiseren welke en of je een verblijfsvergunning nodig hebt om een tijdje in Engeland te blijven wonen en werken. Nederlanders kunnen vrij reizen naar Engeland. Maar als je verblijf langer dan 6 maanden is dan heb je een verblijfsvergunning nodig. Er zijn verschillende soorten, zoals: het T1 visum voor pas afgestudeerde Britse studenten, T2 voor werknemers, T3 voor de laaggeschoolde werknemers voor korte verblijfsduur, T4 voor studenten en T5 voor tijdelijke werknemers en als je tussen de 18 en 30 jaar bent. 
  3. Andere administratieve zaken. Als je langer dan 8 maanden in het buitenland verblijft, moet je dit niet vergeten door te geven bij de gemeente waar je woont. Dit is alleen mogelijk vanaf 5 dagen voordat je op reis gaat. Ook kan het een goed idee zijn om in het land waar je verblijft een nieuwe bankrekening te openen. Maar je kan dan gewoon je Nederlandse bankrekening door laten lopen wanneer je nog naar Nederland wil verhuizen. Als je diploma's nodig hebt dan is het verstandig deze te laten vertalen naar de taal van het land waar je naartoe gaat door duo. 
SourceLEUKE WEETJES OVER ENGELAND
Het is wel leuk om te weten dat de Engelsen echte 'tea addicts' zijn! Toen ik in Londen was, was mij dat ook zeker opgevallen.. De gemiddelde Engelsman drinkt zelfs meer thee dan elk ander werelddeel! Als je niet van thee houdt moet je misschien wel even goed nadenken of dit wel de juiste bestemming is 😉. Oja, Londen is ook één van de Europese steden met de hoogste culturele diversiteit. Als je behalve de Engelse cultuur ook internationaal georiënteerd bent dan is Londen zeker een aanrader. Meer dan 20% van de inwoners van Londen komen namelijk uit het buitenland, wat zorgt voor een goede mix van allerlei verschillende nationaliteiten. Bovendien is Engeland bekend om zijn koninklijke bruiloften. Het is daar vaak een grote ceremonie, bijvoorbeeld met name toen prins William en Catherine Middleton trouwden. Het is daar zelfs zo dat de dag van het huwelijk een nationale feestdag is, wel zo fijn toch aha! 
KEUZE STRESS OF NIET HELEMAAL ZEKER? GEEN PROBLEEM! 
Als je nog niet helemaal zeker bent naar welk land je zou willen emigreren, maar je wel al zeker weet dat je graag in het buitenland wil werken of studeren dan is het verstandig om eerst even goed de omgeving van een aantal steden die bovenaan je lijstje staan te verkennen. Het op vakantie gaan ergens is echt heel anders dan wanneer je daadwerkelijk een routine hebt en je dagelijkse bezigheden hebt. Als je eenmaal een stad hebt gekozen waar je graag zou willen en wil werken, dan kun je een aantal dingen doen om je je zo snel mogelijk op je gemak te voelen. Zo is het bijvoorbeeld handig om je buren te leren kennen, even te kijken welke supermarkten of bakkerijen etc populair zijn onder de locals en van te voren alvast als het kan de basis van de taal leren. (en de cultuur) 

Bedankt voor het lezen van de blog! Dit waren een paar handige tips, maar natuurlijk is dit niet alles en zijn er meer! Vergeet daarom niet een kijkje te nemen op het platform Emigreren uit Nederland voor allerlei handige tips en blogs om voorbereid op reis te gaan

QUESTION TIME - WAAR ZOU JIJ NAARTOE WILLEN EMIGREREN? SHARE:

No comments

Post a Comment

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig