A fashion, beauty and lifestyle blog

5.11.18

5 Bespaartips die elke student moet weten

De tentamens zijn voorbij en het nieuwe blok is meteen weer van start gegaan! Herfstvakantie heb ik helaas niet op de universiteit, maar wel gelukkig een lang weekend gehad na al het zwoegen en leren haha. Student zijn is duur, naast je collegeld en boeken woon je misschien op kamers omdat je studie te ver weg is van thuis. Daarnaast moet je eten, je telefoon betalen, zorgverzekeringen afsluiten en nog veel meer noodzakelijke dingen. Vorige week heb ik een blogpost over een nieuw en tof sieradenmerk geplaatst, voor vandaag is heel anders. Omdat het leven al duur genoeg is heb ik hier 5 handige bespaartips voor verzekeringen op een rijtje gezet die je zeker moet weten als student! Lees gauw verder! 

Ik vind het stiekem nog best wel lastig om een goede verzekering te kiezen, er zijn namelijk zo veel verschillende soorten. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Studenten zorgverzekeringen hebben vaak aanbiedingen speciaal omdat je student bent. Deze website is super handig als je verzekeringen met elkaar wil vergelijken. Het verschil zit er in hoeveel er gedekt wordt qua kosten. Als je bijvoorbeeld vaak naar physiotherapie of de tandarts moet, is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten om de kosten zo laag mogelijk te houden. Vanaf je 18de ben je zelf verantwoordelijk een verzekering af te sluiten. Om je een handje te helpen kunnen onderstaande tips misschien van pas komen! 
1. Via internet 
Tegenwoordig is het internet natuurlijk niet meer weg te denken. Onder jongeren en studenten is het populair om een zorgverzekering online af te sluiten. Je hoeft helemaal niks telefonisch of schriftelijk af te handelen, wel zo makkelijk toch!? Daarom is een internetpolis ook een stukje goedkoper, en je kunt er tot honderden euros mee besparen. Wel is het zo wanneer je met vragen zit of iets niet begrijpt,  je meer moeite zal moeten doen om een klantenservice te bereiken. Je kunt ook altijd overstappen naar een internetpolis bij de verzekering waar je een basisverzekering hebt afgesloten. 

2. Verzeker voor wat je nodig hebt
Premies voor aanvullende verzekeringen worden elk jaar duurder. Ik weet van mijzelf dat ik vaak ongemerkt oververzekerd ben. Als je van jezelf weet dat je alleen voor een jaarlijkse controle naar de tandarts hoeft, is het beter om de controle te betalen in plaats van een aanvullende verzekering af te sluiten. Je moet hier wel eerst een goede inschatting van maken, want een rekening voor de tandarts kan gauw oplopen. Je kan bijvoorbeeld je eigen risico verhogen om zo de maandelijkse premie te verlagen. Informeren bij je tandarts zelf or bij je verzekeraar is altijd een goed idee! 

3. Zorgtoeslag
Als student heb je vaak recht op een zorgtoeslag. Ook ik ontvang een vast bedrag per maand van 88 euro van de overheid om de kosten te dekken voor mijn zorgverzekering. Als je al die bedragen bij elkaar optelt komt dat per jaar al gauw richting een paar  honderd euro. Op deze website kan je berekenen op hoeveel toeslag jij recht hebt. 
4. Opzeggen
Als je niet helemaal zeker bent of je verzekering wel zo goedkoop is en nog steeds geschikt is, is het handig om te wisselen van zorgverzekeraar. Bij het opzeggen is het slim om te wachten op het juiste moment en echt zeker bent van je zaak. Bij bepaalde verzekeraars zijn de basisverzekering en de aanvullende verzekering van elkaar gescheiden, je moet dan beiden opzeggen.

5. Eigen risico opmaken
Bij de start van het nieuwe jaar wordt je eigen risico weer vanaf het begin geteld. Als je nog een afspraak wil maken aan het einde van het jaar, maak dan snel je eigen risico op en plan de afspraak voor 31 december om extra kosten te vermijden. Daarna zal je behandeling waarschijnlijk niet meer vergoed worden helaas.  

Verder is het ook altijd handig om te checken of je niet dubbel verzekerd bent en om verzekeringen met elkaar te vergelijken. Ik hoop dat je het interessant vond om mijn blogpost te lezen en dat je natuurlijk ook wat aan de tips hebt! 

Question time - Wat vind jij het belangrijkst bij het afsluiten van een zorgverzekering als student? 

Liefs,

Isabella
SHARE:

No comments

Post a Comment

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig