A fashion, beauty and lifestyle blog

23.11.18

Valencia, I'm Ready For Take Off

Valencia city trip
Over een maand is het gewoon al kerst! Kan jij dat geloven?! De periode voor de kerst vind ik stiekem eigenlijk het leukst. Het wordt steeds vroeger donker, lekker binnen zitten met een kop thee en Netflix en de open haard aansteken zijn mijn favoriete dingen om te doen in de winter. Dit afgelopen jaar is voorbij geloven, mede doordat ik een tussenjaar genomen had en heel veel gereisd heb. De stad die ik uiteindelijk het allerleukst vond en nog steeds vind is Valencia. De sfeer, de mensen, de vrolijke muziek en alles trekt mij heel erg aan! Ik ben er dit jaar rond april op taalreis geweest en daarna in de zomer nog een keertje met mijn familie. (ik was de tour guide;) Lees gauw verder waarom jouw volgende citytrip naar Valencia moet zijn! 

Bij het beslissen van een bestemming voor een citytrip vind ik het belangrijk dat je niet super ver hoeft te reizen. De afgelopen keren ben ik naar Valencia gegaan met Transavia, de reistijd is rond de 2.5 uur, zeker te doen. Ik vind zelf Transavia een fijne en betrouwbare maatschappij voor de kleinere afstanden.
Valencia city trip
Valencia city trip
Strand & Stad 
De stranden in Valencia zijn echt super mooi en groot! Als ik er ben dan doet het mij altijd denken aan Miami Beach, beetje vergelijkbaar. Je hebt in Valencia bijvoorbeeld Playa Malvarossa, een strand perfect voor watersportliefhebbers. Je kunt er surfen, kanoën, waterfietsen en nog veel meer. Zelf heb ik gewindsurfd, ik probeerde eerst te golfsurfen, maar daar was ik niet echt goed in haha.. Het voordeel is, is dat het er bijna altijd waait. Vooral in de zomer is dat fijn zodat het niet te heet aanvoelt. En daarnaast heb je vlakbij het strand ook het centrum, met leuke winkels, terrasjes en markten. Ruzafa is zeker een wijk die je moet bezoeken als je een weekendje weg naar Valencia gaat. De gekleurde gebouwen zien er heel tof uit is daarom zeker Instagram proof! Omdat wij Nederlanders over het algemeen van fietsen houden, kun je in Valencia ook op veel plekken fietsen huren. Alles is op fietsafstand te doen. Passion Bikes is een Nederlandse winkel in Ciutat Vella waar je goedkoop je fiets kunt huren. De stad staat er sowieso ook om bekend dat er veel Nederlanders naartoe gaan, leuk toch?!
Valencia city trip
Paella, Paella en nog eens Paella
Misschien weet je al waarover ik het ga hebben. Valencia is de perfecte stad om paella te eten. Het recept komt hier ook origineel vandaan. Vlakbij het strand van Playa Malvarossa heb je allemaal lekkere eettenten en restaurants met meer dan tien verschillende soorten paella. Van zeevruchten, tot vegetarisch tot vleesgerechten, noem maar op. Je kunt in Valencia eigenlijk naast paella van alles eten. Als je bijvoorbeeld van Italiaans houdt dan zijn er genoeg restaurants waar je lekker spaghetti kunt eten. En als je in de ochtend een keertje trek en zin hebt in een vers stokbrood, dan zijn er ook veel bakkers waar je dat kunt halen!

Andere Leuke Tips:
- Jardin Del Turia is een heel groot park, ideaal om te wandelen, fietsen of te relaxen.
- Een bezoek brengen aan Ciutat de Las Artes y Ciencias, waar je o.a. een muziekzaal, aquarium, en een museum kunt vinden.
-Als je van kleine authentieke winkeltjes houdt, dan is Barrio del Carmen zeker de moeite waard!

Je kunt boffen met het weer als je rond december/januari gaat. Het is sowieso warmer dan in Nederland, dus dat is in ieder geval een pré. Kortom, als je van lekker eten houdt, niet zo ver wilt reizen, van stad en strand wil genieten en het niet super koud wilt hebben, dan is Valencia misschien wel de perfecte stad voor jou! Laat mij in de reacties weten of jij weleens in Valencia bent geweest, en wat je van de stad vindt! 

Liefs, 

Isabella
SHARE:

1 comment

  1. You’ll need to Hair Extensions get it tightened and the edges- relaxed (not obligatory) 4-6 weeks after the installation. How often should I wash my hair if I have a sew in weave? You should shampoo it once in two weeks, or Lace Frontal Wigs you may wash it more often if you feel like you need to. Opt for a sulfate-free shampoo though and never go to bed with wet hair and real hair wigs cornrows.

    ReplyDelete

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig