A fashion, beauty and lifestyle blog

23.8.20

Handige Tips Voor Een Onderhoudsvriendelijke Tuin!

Handige Tips Voor Een Onderhoudsvriendelijke Tuin!
Één van de leukste dingen van een eigen huis hebben, is toch wel dat je het naar je eigen smaak mag inrichten! Met name in de zomer is het fijn als ook je tuin er mooi uit ziet en je lekker van het zomerse weer (hopelijk aha;) kunt gaan genieten. Maar soms kan er in het onderhoud van je tuin nog best veel tijd gaan zitten. Je kunt natuurlijk een professionele tuinier inhuren, alleen zijn deze aan de prijzige kant. Daarom heb ik hieronder een aantal handige tips bij elkaar gezet om jouw tuin niet alleen er gezellig uit te laten zien maar ook nog eens super onderhoudsvriendelijk. Lees gauw verder! 
Handige Tips Voor Een Onderhoudsvriendelijke Tuin!
1. EEN PATIO 
Of je nu een grote of kleine tuin hebt, het is altijd een goed idee om de ruimte die je hebt slim in te delen. Je kunt bijvoorbeeld een patio creëren met genoeg zitruimte voor familie en vrienden. Deze comfortabele zithoek zal de ideale plek om lekker te kunnen relaxen en bij te kletsen. In de winter kan je d.m.v. een terrasoverkapping en wat warmtelampen ook nog lekker buiten zitten. Bovendien heeft een patio bijna geen onderhoud nodig!

2. KIES VOOR EENVOUDIGE PLANTEN
Een tuin zonder planten is geen echte tuin aha! Om het jezelf iets makkelijker te maken, is het verstandig om te kiezen voor planten die weinig of bijna geen onderhoud nodig hebben. Een andere tip is om bijvoorbeeld dezelfde soort planten bij elkaar te zetten en niet verschillende planten door elkaar te planten. Geranium en Bergenia zijn goede planten om mee te beginnen en helpen je al een eind op weg om jouw tuin er mooi uit te laten zien zonder veel werk! Verder zijn de cactus, vetplant, bamboe en mijn favoriet: de hortensia ook planten die weinig onderhoud nodig hebben.
Handige Tips Voor Een Onderhoudsvriendelijke Tuin!
3. KUNSTGRAS 
Als laatste is kunstgras in de tuin een aanrader als je geen zin hebt om vaak je gras bij te zaaien of te maaien. Zelf heb ik thuis sinds kort ook een grasmat in de tuin omdat ons gras niet goed groeide na een aantal jaar. Voordelen van kunstgras zijn o.a. dat je niet bang hoeft te zijn voor onkruid, je gras altijd groener is dan de buren ;) en dat er heel veel verschillende kleuren zijn waar je uit kunt kiezen. Ook is kunstgras geschikt voor elk formaat tuin. Kortom, als jij het hele jaar een tuin wil met lekker groen gras, dan is dit de ideale oplossing!

ANDERE HANDIGE TIPS: 
Er zijn super veel leuke potten voor in de tuin. Helaas gaat hier heel wat tijd inzitten, omdat je elke plant apart moet verzorgen en bemesten. Daarom is het beter om het aantal potten te beperken. Verder wil je natuurlijk zo weinig mogelijk onkruid hebben. Zo kun je bijvoorbeeld bodembedekkers kopen; dit zijn planten die je grond bedekken en helpen om onkruid te bestrijden. 
SHARE:

No comments

Post a Comment

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig