A fashion, beauty and lifestyle blog

30.11.17

Paradise Doesn't Have To Be Tropical

Hoi allemaal!

Ik ben de laatste tijd weer druk bezig met mijn studie. Gelukkig even geen tentamens meer en over een paar weken lekker twee weken kerstvakantie. Als je mij zou vragen wat ik het allerliefst zou willen doen, dan is het antwoord altijd reizen. Reizen is mijn favoriete hobby en als ik alle tijd van de wereld had, dan zou ik elke week een andere stad willen bezoeken! Een aantal jaar geleden ben ik met mijn familie op wintersport geweest naar een klein plaatsje in Tirol, genaamd Fieberbrunn. Was echt super leuk! Stiekem krijg je dan toch wat meer dat kerstgevoel als er sneeuw ligt en je lekker na een dag skien kunt opwarmen bij de openhaard in het hotel. Als het je heel leuk lijkt om op sneeuwvakantie te gaan en je nog een leuke bestemming zoekt, lees dan gauw verder! 

Sneeuwvakantie

Het maakt niet uit of je een pro bent of een absolute beginner. Oostenrijk is de perfecte bestemming voor iedereen! Ik ben alleen nog maar in Fieberbrunn geweest maar zou ook heel graag nog andere leuke plaatsen willen bezoeken voor de wintersport. Als je in december met wintersport gaat ben je vrijwel altijd sneeuwzeker. Het kan per plaats verschillen en de sneeuwzekerheid is een beetje afhankelijk van de hoogte. Bij Neckermann kun je je wintersport in Oostenrijk eenvoudig boeken. Naast wintersportvakanties zijn er ook verre reizen of stedentrips. Je kunt makkelijk een kamer boeken en het voordeel is dat je altijd omboekgarantie hebt. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een chalet, een hotel of een eigen appartement huren elk in verschillende prijsklassen. 


Last minute skivakantie

Hieronder zal ik een aantal gezellige plaatsen opnoemen waar jij met vrienden of familie het ultime kerst- en vakantiegevoel zult hebben!

Tirol
Laten we beginnen met Tirol. Het is namelijk het grootste skigebied van Oostenrijk. Er worden hier zelfs wereldkampioenschappen gehouden. Je hebt er veel kleinschalige wintersportgebieden, dus leuk als je met je nichtjes en neefjes wil gaan skien. Tirol is vooral bekend door de traditionele klederdracht, de cultuur en ook door vele interessante musea. En natuurlijk de jodelmuziek, wat je zeker meer dan een keer zult horen! Plaatsjes die ik nog graag zou willen bezoeken zijn bijvoorbeeld Zillertal, Achensee en Pitztal. Ook kun je genieten van de Tiroolse Wirthauscultuur, lekker eten is zeker niet onmisbaar! Tirol is een bestemming voor jong en oud. Je kunt er ontspannen of elke dag actief bezig zijn. 

Salzburgerland
Hier ben ik nog nooit geweest. Ik heb wel heel veel goede reacties gelezen over deze plek. In Salzburgerland is er eigenlijk ook veel variatie aan wintersportactiviteiten. 
Het is de ideale plek voor langlaufers. Zelf heb ik nog nooit gelanglauft, maar het lijkt me echt gaaf om een keer te doen. Je kunt zelf je tempo bepalen en kunt genieten van een mooi uitzicht over de witte bergtoppen. De Rossbrand is op 1700 meter en daar heb je een super mooi panaroma uitzicht. Je kunt er komen met de Papageno-kabelbaan. En misschien lijkt je langlaufen op een gletsjer ook wel cool. Dit is mogelijk in Kitzsteinhorn op 2900 meter hoogte. 


Paradise Doesn't Have To Be Tropical

Leuk om te weten
*Oostenrijk staat momenteel op nummer 1 van de meest populaire bestemmingen voor de wintersport. 
*Oostenrijk is de meest gekozen bestemming, met name omdat door de gezelligheid, de après ski en het eten.

Ik hoop dat je nu ook super veel zin hebt gekregen om op wintersport te gaan! Op de site van Neckermann kun je ook naar een bestemming in Frankrijk als je dat leuker vindt in de winter. En als je al geboekt hebt, dan wens ik je natuurlijk veel plezier!! 

QUESTION TIME - GA JIJ OP SKIVAKANTIE?

Liefs,
Isabella🖤
SHARE:

1 comment

  1. I totally agree! When it's the winter holidays, I want it to feel like Christmas! Great suggestions! I've been to Austria once, but it was in the summer. Will have to try Tirol in the winter!

    ReplyDelete

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig