A fashion, beauty and lifestyle blog

3.10.18

Buon Viaggio! 3 X Mooie Bestemmingen In Italië

top 3 cities to visit in Italy
De zomer al voorbij?! Zeker niet! October is misschien wel een betere periode om op vakantie te gaan. In October gaat het studentenleven weer in volle gang door. Een week weggaan zit er niet meer in, maar een weekendje kan wel! Italie is altijd één van mijn favorite vakantielanden geweest. Ik denk dat dit komt omdat ik zelf ook Italiaans ben en daarom ook vaak heen en weer reis om mijn familie op te zoeken. Stiekem zou ik het super leuk vinden om later in Italie te gaan wonen aha! Lees gauw verder wat voor mooie bestemmingen er allemaal in Italië te vinden zijn! 

Er zijn zo veel mooie steden om uit te kiezen, van Florence tot Milaan tot Genoa en nog veel meer. Als je naar dit land op vakantie gaat, is het altijd handig en slim om een auto te huren, dan kan je heel makkelijk naar mooie streken in de omgeving rijden, die ook wat minder toeristisch zijn dan wanneer je midden in de stad blijft.
Florence city trip tips


florence duomo must visit
TOSCANE 
Pas geleden ben ik een maand naar Toscane, Florence geweest op taalreis, en wat had ik het daar naar mijn zin! In vergelijking met Rome is Florence een stuk kleiner en kan je alles op loopafstand doen. Alleen als het zomer is merk je wel dat de temperaturen in de stad gauw kunnen oplopen tot in de 40 graden. (Dus veel pauze inlassen) De stad is heel mooi, overal zijn monumenten, kleine cafes, designerwinkels en musea. Het is echt een stad van de muziek en kunst. Vanuit mijn appartement, ik zat vlak achter de Duomo, de grote kerk in Florence hoorde je altijd wel een straatartiest of een operazanger. Lucca, Siena, Bagno a Ripoli(Etruskisch) of San Gimignano zijn ook zeker de moeite waait om een keer te bezoeken. Op Neckermann kun je heel veel accomodaties vinden op elke plek die je maar wil. Je kunt bijvoorbeeld als je echt van een drukke stad houdt een hotel vinden in het centrum van Florence of een agriturismo met zwembad iets verder weg.
Buon Viaggio! 3 X Mooie Bestemmingen In Italië


Buon Viaggio! 3 X Mooie Bestemmingen In Italië
UMBRIË
Als je wat afkoeling zoekt, dan kun je met de auto of trein eenvoudig naar het Lago Trassimeno voor een dagtrip of zelfs met een overnachting. Als je met de auto gaat dan kun je in plaats van de snelweg ook een meer toeristische route nemen, die via plaatsjes gaat als Arezzo. Je kunt dan bijvoorbeeld foto's maken bij mooie zonnebloemvelden of smalle landweggetjes. Wel is het handig als je al rijervaring hebt. Ik heb dat gedaan voor een weekend en het is een hele rustige omgeving, met bijna alleen maar Italianen. (Al vindt je Nederlands overal wel;) Je kunt er heel veel doen, windsurfen op het meer of Isola Polvera bezoeken met de boot, een eiland vlakbij en daar een wandeltocht maken. Je kunt eigenlijk in alle plaatsen bij het meer heel lekker vers eten omdat alles daar gevangen wordt.
Buon Viaggio! 3 X Mooie Bestemmingen In Italië
SARDINIË
Als laatste vakantiebestemming heb ik Sardinië gekozen. Ik denk zelfs dat october zeer zeker de beste periode is om naar dit eiland te gaan. Vorig jaar ben ik er met familie begin juli naartoe gegaan, maar eigenlijk was het te heet om dingen te doen. Het is dan ook zonde om de meeste tijd binnen te moeten doorbrengen. Het is een super mooi en relaxt eiland, je kunt er van alles doen en zeker voor de watersportliefhebbers is het super. Ik ben zelf echt een windsurffan, windsurfen is mogelijk op elk strand. Vooral in het noorden noemen ze het een windsurfparadijs, doordat het daar altijd waait. Neckermann heeft accomodaties op leuke en bekende plaatsen, zoals Capo D'Orso, Porto Cervo of Cannigione. De volgende keer zou ik heel graag naar Orosei willen gaan, een plaatsje ten zuiden van San Teodoro. Als je dit je tof lijkt en je nog  Ik ben naar het kleine plaatsje San Teodoro gegaan voor een week, vlakbij de luchthaven van Olbia. Hier heb je het bekende strand La Cinta, kun je boottochten maken of een auto huren en het eiland verkennen en lekker uit eten gaan is ook nooit een probleem. Ook leuk is om fietsen te huren en daarmee naar de supermarkt te gaan, het strand of een stadje dichtbij.

Dank je wel voor voor het lezen van mijn blog post! Ik hoop dat je nu net als ik weer de reiskriebels hebt gekregen?! Vergeet niet om op Neckermann een kijkje te nemen. Als je nog twijfels of Italië het wordt, dan kun je op de site natuurlijk nog veel meer andere leuke vakantiebestemmingen vinden!

Wat is jouw favoriete vakantieland?

Liefs,
Isabella
SHARE:

No comments

Post a Comment

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig