A fashion, beauty and lifestyle blog

10.9.17

Don't Dream It, Do it! | Succesvol een Webshop beginnen

how to start a successful webshop

Hallo allemaal!

Ik kan bijna niet geloven dat het alweer september is! De tijd vliegt echt! Het is kouder en regenachtig weer, en dat betekent dat de herfst aangebroken is. Ik ben alweer bijna twee weken begonnen met mijn studie rechten. Naast heel veel lezen en leren vind ik het super leuk om te doen. Vandaag wil ik heel graag met jullie iets delen over webshops. Ik heb eigenlijk altijd al een webshop willen starten, maar het altijd voor mij uitgeschoven. Er zijn zoveel mogelijkheden, ideeën en platforms. Lees gauw verder hoe jij makkelijk en succesvol een eigen webshop opent! 

Waarom webshop beginnen
Je kunt natuurlijk bij jezelf denken, waarom zou ik een webshop openen? Daar zijn superveel redenen voor! Alles gaat tegenwoordig online. Steeds minder mensen kopen in fysieke winkels. Ik shop eigenlijk ook liever online vanuit huis, of relaxed vanuit mijn bed met een kopje thee. Daar kun jij dus van profiteren en je eigen winkel te openen. Bovendien heb je helemaal geen technische kennis nodig. Op Shoppagina kun je makkelijk en snel een webshop beginnen, al vanaf 9,50 per maand en maandelijks opzegbaar. Het is super handig dat je over alle benodigde functies en koppelingen beschikt. Zo kun je goedkoop je pakketjes versturen en kun je zelfs je producten adverteren op Marktplaats. Verder zijn er leuke templates en kun je snel nieuwsbrieven versturen via de koppeling naar Mailchimp. Shoppagina heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor jou webshop!

how to start a successful webshopLeuke Ideeën 
Misschien heb je al iets in je hoofd wat je wil gaan verkopen. Als je nog niet helemaal weet wat je wil verkopen in je webshop, dan zijn hier een paar ideeën die je misschien verder op weg kunnen helpen. Ik haal vooral mijn inspiratie van Etsy vandaan. Hier kun je zoveel verschillende soorten producten vinden. Kies vooral een product waar jij achter staat en enthousiast over bent. Het is dan veel makkelijker om te verkopen als je ergens achter staat. 

-Sieraden ontwerpen. Dit vindt ik super leuk om te doen. Ik ben er pas mee begonnen en als je doorzet en veel oefent dan wordt je er steeds beter in! 
-Blogger themes. Als je een blog hebt kun je daarnaast iets extra's bijverdienen door zelf blogger themes of templates te ontwerpen. Dit is iets wat ik nog graag wil leren. Maar als je hier echt goed in bent dan kun je er aardig wat voor vragen.
-Tweedehands kleding. Hier hoef je gelukkig niet zo creatief voor te zijn. Ik moet toegeven dat ik best vaak momenten heb dat ik kleding koop en het dan een paar weken later niet begrijp hoe ik ooit zoiets gekocht kon hebben. Het is natuurlijk zonde om je kleding op zolder te laten liggen of weg te gooien. Je kunt je kleding ook gewoon online aanbieden. 
-Huidverzorging en spa producten. Een ander leuk idee is om je eigen huidverzorgingsproducten te verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een scrub maken van 100% natuurlijke ingrediënten, of een zeep creëren of zelfs je eigen parfum ontwerpen. 
Probeer vooral origineel te zijn en iets te ontwerpen wat bij jou past en wat uniek is. Zo is er onlangs iemand op het idee gekomen om puppies en potentiele baasjes in contact te laten komen. Dit in plaats van potentiele koppels. Als je iets origineels wil verzinnen, kun je ook een draai geven aan een al succesvol idee. 


how to start a successful webshop

Handige tips
-Voor een succesvolle webshop is het belangrijk dat je goede afbeeldingen van je producten maakt. Een spiegelreflex camera maakt mooie en scherpe foto's en vergroot de kans dat iemand doorklikt naar de productpagina. 
-Ook is het slim om een korte beschrijving te geven van je product. 
-Uiteindelijk is jouw doel van je webshop natuurlijk om te verkopen. In het begin kan het daarom handig zijn om leuke aanbiedingen te verzinnen of een extra gratis item bij aankoop. 
-Denk aan een fysieke winkel. Alles is altijd perfect uitgedacht en bepaalde items zijn zo neergelegd dat je verleidt wordt om te kopen. Doe hetzelfde online en zorg dat  je webshop een groot publiek aantrekt. Ook moet er een goede samenhang zijn en je producten aanbieden in verschillende prijsklassen. 

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn blog post! Ik hoop dat ik je enthousiast gemaakt heb om ook een webshop te starten. Als je net begonnen bent, alvast heel veel succes!
Ben jij al een webshop gestart?

Liefs,
Isabella
SHARE:

No comments

Post a Comment

Thanks so much for leaving a comment! I love reading them!

Blogger Template Created by pipdig